Peter en Michiel geven gratis knuffels op Wereldaidsdag

Over de hele wereld staat 1 december bekend als Wereldaidsdag. In Antwerpen trokken Peter Dombret en Michiel Vandeweert daarom naar het Centraal-Station om knuffels uit te delen uit solidariteit met hiv-positieve personen.

"Ik ben zelf al twintig jaar hiv-positief, maar ik laat me daardoor niet uit mijn lood slaan", zegt Peter, die met 'Peter Positief' ook een boek schreef over zijn ziekte. "Nog steeds zijn er mensen die denken dat je besmet kan worden met hiv door van hetzelfde glas te drinken als een hiv-patiënt of door een knuffel te krijgen. Dat soort praatjes willen wij met dit soort acties uit de wereld helpen."


De zeventienjarige Michiel Vandeweert uit Diepenbeek heeft progeria en is om zijn ziekte ook bekend bij het grote publiek. Hij is al jaren bevriend met Peter. "Ik heb progeria en Peter heeft hiv, twee verschillende ziektes, maar het bindt ons wel. Peter heeft ook onze website over progeria gemaakt. We gaan allebei positief door het leven en dat wil ik met deze actie ook uitdragen." Heel veel mensen kwamen spontaan naar Michiel en Peter om een gratis knuffel, hun missie was dus geslaagd. (DILA)