Opnieuw negatief advies voor stedenbouwkundige vergunning Sligro

Sligro
Klaas De Scheirder Sligro

Er is opnieuw een negatief advies uitgesproken over de stedenbouwkundige vergunning van de Nederlandse groothandel Sligro. De vestiging ligt aan het Straatsburgdok in een zone die waar enkel kleine en middelgrote ondernemingen zich mogen vestigen.

Tegenstanders werpen op dat Sligro niet aan die regelgeving voldoet en dat ze onder het mom van een distributiecentrum een detailhandel hebben geopend. Advocaat Gregory Verhelst verdedigt de belangen van de tegenstanders. Hij stuurde reeds een gerechtsdeurwaarder naar Sligro om vaststellingen te doen. Die stelde vast dat de activiteiten van Sligro niet passen binnen de wettelijk bepaalde kmo-zone. Mogelijk komt er donderdag al een uitspraak uit de bus.

CEO Rudi Petit-Jean zegt dat dit negatief advies niet veel verandert aan de zaak. “Het zou heel raar zijn moest die ambtenaar een eerder negatief uitgesproken advies niet gewoon herhalen. Dat wisten we al. Het is nu aan de deputatie om het dossier opnieuw te bekijken en binnen drie weken een beslissing te nemen.” Petit-Jean zegt vertrouwen te hebben in een positieve afloop. “Wij hebben alles uitgevoerd zoals het op de plannen stond en hebben dus niets fout gedaan.” Over het verloop van de hele saga wil de CEO nog niet veel vertellen omdat hij naar eigen zeggen de sereniteit in het dossier wil verzekeren. “Na de uitspraak zal ik dieper ingaan op de kwestie.”

Sligro
Klaas De Scheirder SligroReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.