Open Vld wil leefbare en mobiele stad

Lijsttrekker Philippe De Backer.
Benoit De Freine Lijsttrekker Philippe De Backer.
Een leefbare, kansrijke stad met vlottere verplaatsingen dan de voorbije jaren: dat is de kernboodschap waarmee Open Vld wil scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Philippe De Backer gaf Bart De Wever (N-VA) ervan langs bij de kick-off van de campagne. "Een burgemeester moet ervoor zorgen dat iedereen zich kan thuisvoelen in de stad."

De Backer ziet zijn partij als 'vrijheidsstrijders' tégen het groepsdenken op rechts en links in. Hij is blij met een aantal mooie verwezenlijkingen in de coalitie, maar wil de ambitie nog opkrikken. "Claude Marinower heeft er als schepen voor gezorgd dat de stad niet meer vol containerklassen staat en ieder kind een plaats heeft op school. In Antwerpen moet je mensen weer perspectief geven. Want er is meer dan de mobiliteit op de weg, er is ook de sociale mobiliteit."


De belangrijkste plaatsen op de lijst waren al bekend. Nieuw op de voorlaatste plek is chirurg Gerrie Kinsbergen, dochter van de in 2016 overleden eregouverneur Dries Kinsbergen. (PHT)