Onschuldige kleuterjuf Blokkendoos in therapie

Kleuterjuf Magalie Alpaerts.
Patrick Lefelon Kleuterjuf Magalie Alpaerts.
Kleuterjuf Magalie Alpaerts (24) van kleuterschool De Blokkendoos is in therapie om haar mentale weerbaarheid terug op te bouwen. De juf werd een jaar geleden het mikpunt van allochtone ouders die haar beschuldigden van misbruik van enkele kleuters. Die beschuldiging bleek onterecht.

Afgelopen week zou de raadkamer definitief een streep trekken onder de zaak van seksueel misbruik op kleuterschool De Blokkendoos op het Kiel. Dat was tenminste de hoop van kleuterjuf Magalie Alpaerts. Een jaar lang was zij door een diep dal gegaan maar nu zou zij terug met een propere lei het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.


De jonge juf misrekende zich. De advocaat van de moeder vroeg een bijkomend onderzoek waarna de raadkamer besliste om het dossier voorlopig niet af te sluiten.


Dit weekend haalde juf Magalie in de pers haar gram. In Het Nieuwsblad vertelde zij waarom zij tegenwoordig in een zorginstelling woont. "Het was mijn droom om voor de klas te staan. Die droom hebben de ouders kapotgemaakt. Ik vrees dat ik door mijn angsten een slechte juf zou worden."


De kleuterjuf heeft een klacht wegens laster en eerroof ingediend. Daar komt nu nog een nieuwe klacht wegens "lichtzinnige burgerlijke partijstelling" door de allochtone moeders. "Wij zullen een stevige schadevergoeding eisen", zegt de advocate van de juf. (PLA)