Neef Masmeijer blijft in cel

In het drugsonderzoek tegen de gewezen Nederlandse tv-vedette Frank Masmeijer blijven alle verdachten in de cel. Ook zijn neef Yoshi F. blijft aangehouden. Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) gisteren. Yoshi F., die als dokwerker in de Antwerpse haven werkte, was door zijn oom Frank aangezocht om te helpen bij het ophalen van een lading bananen. Daarin stak zo'n 467 kilogram cocaïne.


Advocaat Xavier Potvin: "Mijn cliënt heeft alles verteld wat hij wist over deze zaak. Hij zou niet weten hoe hij de speurders verder nog kan helpen. Daarom hadden wij gehoopt dat hij vandaag zou worden vrijgelaten."


Pech voor Yoshi F. want een andere verdachte, de Lierse groentehandelaar Marc W., mocht vorige week de gevangenis wél verlaten. Hij had ruim drie maanden opgesloten gezeten.


Hoofdverdachte Frank Masmeijer zelf bleef gisteren afwezig. Hij had weliswaar beroep aangetekend tegen zijn verdere opsluiting, maar trok dat terug in. Hij kwam dus gisteren niet naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Masmeijer houdt al bijna vier maanden vol dat hij niets met de invoer van de cocaïne te maken heeft. (PLA)