Modeweekend succes ondanks regen

De regen kon de meeste modellen niet deren.
Foto Benoit De Scheirder De regen kon de meeste modellen niet deren.

De regen was zaterdag een tijdlang spelbreker, maar het tweede Antwerp Fashion Weekend lokte samen met de koopzondag toch weer veel mensen naar de binnenstad. En geef toe: modellen mét paraplu op de catwalk hébben wel iets.


Antwerp Retail Shopping Promotion, organisator van het modeweekend, wil met het evenement een tegengewicht bieden voor de groeiende populariteit van de e-commerce. "We zetten in op beleving in hartje stad", zegt Nico Volckeryck, tevens Antwerps Unizo-voorzitter. "De samenwerking tussen verschillende winkelverenigingen liep perfect. Op zeven openluchtpodia toonden 160 mannequins de nieuwste wintermode van meer dan 100 winkels."


Vooral zondag was het over de koppen lopen op de Meir. Volckeryck: "We zouden zo'n modeweekend liefst tweemaal per jaar moeten organiseren: in de herfst én de lente."


Voor twee jonge modellen uit een eerdere casting wachtte nog een mooie beloning: Massimo Verelst (15, Boom) en Maureen Wamboi (23, Kessel) prijken volgend jaar op de affiche. Ze winnen een weekend Parijs én een professionele opleiding bij Models On Stage. (PHT)

Naast kleren werden er ook schoenen geshowd.
Naast kleren werden er ook schoenen geshowd.