Meteen acht keer bingo op Jobdag Infrabel

Frank Lorrentop is een vijftigplusser, maar vond toch vlot een nieuwe baan.
RV Frank Lorrentop is een vijftigplusser, maar vond toch vlot een nieuwe baan.
's Ochtends een paar gesprekken en testen en enkele uren later een contract op zak: voor acht man was het zaterdag bingo op de jobdag van spoorwegbeheerder Infrabel. Over het hele land staan dit jaar nog 366 vacatures open.

Hoezo, geen kans op een job als vijftigplusser? Dan toch niet bij het spoor. Kalmthoutenaar Frank Lorrentop is 54 en gooide zijn leven over een andere boeg nadat hij met zijn vrouw in Zuid-Frankrijk acht jaar een B&B had uitgebaat. "Onze terugkeer naar België kwam er veel sneller dan gedacht. De B&B was op een paar dagen tijd verkocht, terwijl dat soort panden meestal enkele jaren te koop staan. We hadden het huis ook gerenoveerd en het was nooit een plan om daar voor de rest van ons leven te blijven."


"We komen niets te kort", zegt Lorrentop. "Maar ik wou nog eens een job die ik écht graag doe. Ik heb een beroepsdiploma mechanieker. In het voorjaar ging ik eens horen bij het spoor. Of ik niet met locomotieven kon werken? Helaas had ik geen zes jaar school ná het lager gelopen. Infrabel stelde voor dat ik 'technicus spoorwerken' zou worden. En voilà, vandaag doe ik hier testen." Resultaat: geslaagd. Ook voor Sander Cleys (22) uit Beveren zag het er na de jury goed uit. "Ik heb een diploma tuinbouw en krijg nu de kans om technische werktreinen te besturen. Ik was werkloos en ben blij. Ik moet nog wel eens horen hoeveel ik kan verdienen."


Op de Antwerpse jobdag - er volgen er nog op 7 oktober in Gent en op 21 oktober in Brussel - mocht vicepremier Kris Peeters (CD&V) even een werktrein besturen. Veilig, vanop een platform. (PHT)