Margareta (106) is oudste inwoner district

Margareta viert haar verjaardag samen met haar zus, schepen Tom Van Den Borne (links) en directeur Geert Staelens.
Foto Kos Margareta viert haar verjaardag samen met haar zus, schepen Tom Van Den Borne (links) en directeur Geert Staelens.
Margareta de Block mag zich met haar 106 lentes de oudste inwoner van het district Antwerpen noemen. In Woonzorgcentrum Ten Eeckhove werd die opmerkelijke verjaardag gisteren gevierd.

Margareta, beter gekend onder de naam Lilly, werd als kind van binnenschippers geboren en was zelf ook nog binnenschipper. Ze woonde tot twee jaar geleden zelfstandig, en verblijft nu in het woonzorgcentrum samen met haar 10 jaar jongere zus.


Margareta is nog goed te been en neemt nog dagelijks deel aan de activiteiten in het centrum. "Margareta is de oudste hier, maar nog wel een van de actievere bewoners", vertelt woonzorgmanager Geert Staelens. "Een rolstoel is nog niet aan haar besteed." T


oen districtsschepen Tom Van den Borne (Groen) haar een bos bloemen en een felicitatiebrief van de koning overhandigde, reageerde Maragareta op een ludieke manier. "Ik zal die brief van de koning klasseren bij de rest", lachte ze. "Sinds ik 100 ben geworden, ontvang ik elk jaar felicitaties van het koningshuis." (MGB)