Man werd urenlang mishandeld met taser door nieuwe vriend: "'Ik ben de duivel', riep hij"

NIEUWE VRIEND MISHANDELT MAN MET STROOMSTOOTWAPEN

Verdachte Yannick V.
Foto Patrick Lefelon Verdachte Yannick V.
De 31-jarige Yannick V. uit Brasschaat heeft zijn nieuwe vriend drie uur lang mishandeld, onder andere met tien stroomstoten uit een taser. "Hier kom ik niet levend buiten", dacht het slachtoffer. De procureur vraagt vier jaar effectieve celstraf voor de losgeslagen Brasschatenaar.

Het slachtoffer, een veertiger uit Antwerpen, was net gescheiden van zijn man toen hij via de dating-app Scruff kennismaakte met Yannick V. uit Brasschaat. Van chatten kwam meer. De mannen ontmoeten elkaar geregeld op het appartement van Yannick V. in de Lage Kaart in Brasschaat.


Het slachtoffer: "De eerste weken was Yannick enthousiast over onze relatie. Wij waren veel samen, vrijden vaak en genoten van elkaar. Zoals dat gaat bij een nieuw verliefd koppel."


Yannick V., die als taxichauffeur werkte, zat wel aan de drugs. Hij gebruikte ketamine, een drug die in het uitgaansmilieu bekend is als "Special K."


Op 26 februari veranderde de houding van Yannick V. plots. Het slachtoffer: "Yannick V. werd van het ene op het andere moment woest toen hij mij met mijn ex-man hoorde bellen. Hij sloeg, beet en schopte mij waar hij kon. Hij duwde mijn hoofd onder water in bad, hij propte ondergoed in mijn mond, hij gaf mij stroomstoten met zijn taser,... Ik smeekte hem om te stoppen maar hij was niet in te tomen. 'Ik ben de duivel', schreeuwde Yannick."

Op blote voeten ontsnapt

De mishandeling zou in totaal drie uur duren. Dan pas slaagde het slachtoffer erin op blote voeten te ontsnappen en een voorbijrijdende auto tegen te houden. De chauffeur belde de politie en Yannick V. werd een eerste keer gearresteerd.

Volgens advocaat Stefan Spiessens is de mishandelde man na zeven maanden nog altijd in behandeling bij een psycholoog. "Het slachtoffer vecht tegen een depressie. Hij kan niet slapen en krijgt geregeld paniekaanvallen. Hij is niet in staat om te gaan werken."

Yannick V. vond dat de feiten overdreven werden door de procureur. Hij ontkende dat hij een taser gebruikte en sprak van wederzijdse slagen. Hij had daarbij zelf een breuk en een snijwonde aan zijn been opgelopen. Dat de vechtpartij drie uur geduurd zou hebben, vond hij "overdreven".

Twee maanden later, op 18 april, werd Yannick V. opnieuw gearresteerd, nadat hij zijn stiefvader te lijf was gegaan. De 79-jarige man liep een schouderbreuk, hersenbloeding, blauw oog en tal van kneuzingen op. Ook zijn moeder had in de klappen gedeeld.

Begeleiding

Zijn advocaat gaf mee dat Yannick V. beseft dat hij een agressieprobleem heeft en wil zich daarvoor laten begeleiden. Een lange celstraf is niet de oplossing voor dat probleem, aldus de raadsman.


Voor de mishandelde Antwerpenaar was het gisteren een opgave om zijn proces bij te wonen en met zijn 'duivel' geconfronteerd te worden. "Ik heb getuigd om homo's te waarschuwen voorzichtig te zijn bij het online daten. Loop niet te hard van stapel bij een nieuwe relatie."


De rechter velt haar vonnis op 3 oktober.