Ga naar de mobiele website
^ Top

Man dient klacht in voor overdreven geweld politie

Arbi liep een oogkasbreuk op.
Foto De Roeck Arbi liep een oogkasbreuk op.

De politie heeft donderdagnacht zes jongeren opgepakt op de Antwerpse Luchtbal nadat ze werd opgeroepen voor een vechtpartij met wapenvertoon. Een van de jongeren liep tijdens de actie een oogkasbreuk op en dient naar eigen zeggen klacht in.

Wildi Edame en Arbi Abdellilah waren samen met vrienden op pad donderdagnacht. Toen ze rond 1.30 uur buiten stonden in de Columbiastraat, kwamen er plots een aantal combi's aangereden samen met een aantal SRT-wagens. "We hadden niets gedaan en om te lachen zijn we gaan lopen", vertellen de twee. "De politie vond het blijkbaar niet grappig en zijn ons achterna gekomen. Zij hebben ons echt met geweld overmeesterd."

De politie ontkent niet dat er een interventie is geweest. "Als er sprake is van wapens, dan gaan onze SRT-teams sowieso mee", zegt Veerle De Vries van de politie Antwerpen. "Toen onze ploegen daar aankwamen, zijn de jongeren in verschillende richtingen gaan lopen. We hebben er uiteindelijk zes opgepakt. Sommige van hen waren bijzonder agressief. Er zijn inderdaad mensen gevallen op de grond. Er zijn ook politiemensen gewond geraakt." (VTT)Meld een bug