Lidl komt in WATT-toren

SUPERMARKTKETEN OPENT NIEUW CONCEPT AAN HARMONIEPARK

Op de nu nog donkere benedenverdieping van de WATT-toren opent binnenkort de nieuwe Lidl.
Nina Bernaerts Op de nu nog donkere benedenverdieping van de WATT-toren opent binnenkort de nieuwe Lidl.
Er is dan toch nog een nieuwe vestiging van Lidl onderweg. De supermarktketen plant een winkel op de gelijkvloerse verdieping van de WATT-toren, de voormalige Electrabeltoren aan het Harmoniepark. Het wordt de eerste Lidl-vestiging met moderne insteek in Antwerpen.

De WATT-toren heeft ondertussen al een hele metamorfose ondergaan. Kantoren van allerlei hebben zich er gevestigd en de hippe kantoorruimtes van Fosbury & Sons zijn ook al toe aan een uitbreiding van maar liefst 1.000 vierkante meter. Enkel de leegstaande benedenverdieping begon al wat voor onrust te zorgen. Albert Heijn tekende lang geleden in op het project maar door de fusie met Delhaize kon de winkel er uiteindelijk niet meer komen.


Het is nu Lidl dat met veel plezier de locatie komt invullen, zij zijn ook al volop aan het bouwen. "Eigenlijk is dit niet van onze gewoonte, het is een eerder kleine locatie van zo'n 900 vierkante meter terwijl wij meestel voor de 1.700 gaan. Maar een toplocatie zoals de deze konden we gewoon niet laten liggen", vertelt Isabelle Colbrandt, woordvoerder voor Lidl.

Brede gangpaden, dat is een van de kenmerken van het nieuwe concept van Lidl (op foto de winkel in Geel). 
Maria de la Cruz Brede gangpaden, dat is een van de kenmerken van het nieuwe concept van Lidl (op foto de winkel in Geel). 

Lichtinval

En deze Lidl zal ineens ook de eerste vestiging zijn in Antwerpen met de nieuwe moderne insteek. "We zijn al een tijd niet langer de discounter van vroeger. Dat moet je ook voelen in onze winkels. Ook deze nieuwe vestiging zal mee in het LOF-principe gebouwd worden, ofwel de 'Lidl of the Future'. Dat wil vooral zeggen dat ons assortiment nog hetzelfde is maar dat er heel hard gewerkt wordt aan de beleving. Concreet betekent dat bredere gangpaden, hogere plafonds en veel lichtinval dankzij de grote glaspartijen die uitgeven op het Harmoniepark."


Ook de biologische afdeling groeit elk jaar en dat zal in Antwerpen ook te merken zijn. "Bio zit sowieso in ons assortiment en daar komt ook meer en meer de nadruk op te liggen, dat breidt elk jaar uit. Maar Lidl staat ook wel voor Belgische producten. Ook als een tomaat niet per sé het biologische label heeft, zal die alsnog van achter de hoek komen."


Een ondergrondse parking moet nog voor extra comfort zorgen.


De Lidl is momenteel volop in opbouw, de opening zou voorzien zijn voor eind januari. "Omdat we met een bestaand pand werken is het voor ons een uitdaging om er een Lidl-vestiging in te plaatsen. Na de ruwbouw moet de eigenlijke invulling nog komen. Daarom duurt het iets langer, we verwachten tegen 24 januari de winkel te kunnen openen", zegt Colbrandt.