Ga naar de mobiele website
^ Top

Leien vanaf 5 juni anderhalf jaar 'geknipt'

In juni start de grote heraanleg van het Operaplein. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan een ondergrondse parking en autotunnels, want behalve het lokaal verkeer zal al het autoverkeer na de heraanleg daar ondergronds rijden. De werken aan het Operaplein zijn zo ingrijpend dat doorgaand verkeer niet meer mogelijk is. De Leien worden daarom vanaf 5 juni 2017 tot en met december 2018 geknipt tussen de Violierstraat en de Maria-Theresialei voor doorgaand verkeer.


In juni starten ook de heraanleg van de Italiëlei tot aan de Paardenmarkt. Vanaf september komt daar het stuk tot aan de Noorderplaats bij. De Italiëlei wordt in fases aangepakt zodat lokaal verkeer daar wel mogelijk blijft.


Ook op de Franklin Rooseveltplaats starten de werken in juni. Die zijn opgedeeld in 4 fases of kwadranten. Vanaf juni pakken de aannemers het kwadrant naast de Opera aan. Zodra dat klaar is komt het kwadrant aan Carrefour Express aan de beurt. De bussen die daar hun eindhalte hebben schuiven dan door naar het kwadrant aan Opera.


Omdat deze ingrepen onvermijdelijk voor lange files zullen zorgen en een grote impact hebben op het verkeer, is er een grootschalige communicatiecampagne uitgewerkt die bewoners en bezoekers grondig moet informeren. Vandaag zal de stad die campagne verder toelichten. De informatie komt ook op de site van Slim naar Antwerpen en zal verdeeld worden via het team van de Noorderlijn. (DILA)

Meer over


Meld een bug