Kortfilm over Roger Van de Velde bekroond

De kortfilm ‘Knetterende Schedels’ van Antwerps scenarist en regisseur Kris Verdonck heeft de prijs voor beste cinematografie gewonnen op het Filmfestival van Macau, een autonome regio aan de zuidkust van China. De prent van 20 minuten is gebaseerd op het gevangenisleven en het werk van de Antwerpse journalist Roger Van de Velde.

Van de Velde (1925-1970) schreef voor De Nieuwe Gazet. Hij won in het jaar van zijn dood de Arkprijs van het Vrije Woord. Van de Velde was begiftigd met een briljante pen. Maar hij raakte na een maagoperatie verslaafd aan de pijnstiller Palfium. Op zijn 36ste werd hij onschuldig veroordeeld en geïnterneerd.

De filmploeg liet zich tien dagen in een gevangenis opsluiten en kwam weer naar buiten met een rauwe zwart-witfilm. Die draait rond een spannende scheerbeurt die Van de Velde ondergaat. Dries De Win speelt de hoofdrol.

Roger Van de Velde.
RONNY MEYERS Roger Van de Velde.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.