Koppel opent moderne hummusbar

Frances Van Assche en Frederik Vercammen openen vanaf zondag Hümm, het nieuwe walhalla voor hummusliefhebbers.
Klaas De Scheirder Frances Van Assche en Frederik Vercammen openen vanaf zondag Hümm, het nieuwe walhalla voor hummusliefhebbers.

Vanaf zondag kunnen hummusliefhebbers terecht bij Hümm van uitbaters Federik Vercammen (28) en Frances Van Assche (28). Het koppel wil zijn liefde voor hummus met veel enthousiasme overbrengen en kozen de Kronenburgstraat als uitvalsbasis. "In de buurt heb je heel wat Libanese restaurants waar je hummus kan eten samen met bijvoorbeeld een pita. Maar wij gebruiken het als basisingrediënt en combineren dat met ingrediënten uit de verschillende wereldkeukens", legt Frances uit. In de keuken zal Frederik in de potten roeren.


"We hebben zeven toasts gecreëerd met elk een verschillende huisgemaakte hummus. We hebben er eentje op basis van zongedroogde tomaten en zoete aardappelen maar bijvoorbeeld ook een chocoladehumus", vertelt Frederik. "Wij willen de mensen heel ongedwongen kennis laten maken met lekkere producten die misschien niet zo alledaags zijn", vertelt Frances. Zo staat er bijvoorbeeld ook natuurwijn op de menukaart. "Dat smaakt heel fruitig zonder dat je die harde smaak van de alcohol proeft." Voor een toast kan je van woensdag tot en met vrijdag terecht tot 15 uur. Na 15 uur verandert de lunchbar in een afterworkplace waar je met collega's terecht kan voor een drankje en een versnapering met hummus. Maar je kan er even goed terecht voor een drankje. In het weekend is Hümm open van 9 uur tot 16 uur.