Koppel in levensgevaar na brand in woonkamer in Antwerpen

Een 62-jarige man werd in kritieke toestand afgevoerd.
Marc De Roeck Een 62-jarige man werd in kritieke toestand afgevoerd.
Twee bewoners (61 en 68)  zijn zaterdagmorgen met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd na een appartementsbrand in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen. De brand ontstond rond 6 uur in de woonkamer op de derde verdieping. 

Zaterdagmorgen hing er plots een dikke rookwolk boven de Sint-Elisabethstraat. De vlammen sloegen uit een appartement op de derde verdieping. Vrij snel na de aankomst van de eerste brandweerploegen werd de eerste bewoner Danny R. (61)  van de flat buiten gebracht. Enkele minuten later ook de tweede bewoner Leona D. (68).  Beide slachtoffers werden ernstig bevangen door de rook. Ter plaatse kregen ze de eerste zorgen toegediend. Daarna werden ze in een zorgwekkende toestand naar het Stuivenberg-ziekenhuis gebracht. 

Buurman en vriend François Schuermans kent Leona D. goed. De vrouw leeft in armzalige omstandigheden. “Door de reuma kan Leona moeilijk uit de voeten. Ik help haar bij de boodschappen. Haar appartementje is triest om te zien. Zij heeft amper elektriciteit.  De contactdozen hangen uit de muur. De huisbaas doet er niets aan. Hij komt enkel de huur innen. Mogelijk is de televisie ontploft.   Ik begrijp niet waarom Leona die man heeft binnengelaten. Zij maakten zo dikwijls ruzie. Dat is ook de reden dat de twee kinderen van Leona bij haar zijn weggegaan.” 

Evacuatie

 De andere appartementen bleven gespaard. Nadat de brandweer het gebouw had verlucht, konden de bewoners opnieuw naar binnen. Enkel het getroffen pand is onbewoonbaar. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De brand woedde in een appartement op de derde verdieping.
marc de roeck De brand woedde in een appartement op de derde verdieping.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Vervloet

    Dikke pluim voor de brandweer!