Knoeiende carjacker vindt startknop Audi A6 niet

FAROEK ONDERZOEKT MISLUKTE OVERVAL AAN BORSBEEKBRUG

De verdachte man (met pet) was net voor de carjacking in het gezelschap van een vrouw
Patrick Lefelon De verdachte man (met pet) was net voor de carjacking in het gezelschap van een vrouw
Een carjacker die een Audi A6 van een jonge vrouw wilde stelen aan Berchem Station, is te voet moeten gaan lopen. Hij wist niet dat deze luxewagen met een keyless-systeem en een start- en stopknop is uitgerust. De man zat minutenlang te stuntelen achter het stuur en sloeg dan te voet op de vlucht.

Het VTM-opsporingsprogramma Faroek bracht dinsdagavond een mislukte carjacking in zijn uitzending. De feiten dateren van 13 april. De jonge Lorence komt van een cursus bij Syntra en wandelt naar haar geparkeerde auto op de Borsbeekbrug.


De jongedame vertelt aan Faroek Özgünes wat er dan gebeurt. "Ik laad zoals normaal mijn spullen in de koffer, stap in en ben nog een beetje aan het prullen met mijn gsm. En op dat moment klopt er iemand op de deur, doet de deur open en zegt 'hallo mevrouw, ik ben van de politie. Uitstappen alsjeblieft.' Ik vond dat heel raar en heb die man naar enige legitimatie gevraagd. Daar reageerde hij niet op. Even later begint die man mij te betasten, over heel mijn lichaam."


Lorence is bang dat hij haar gaat aanranden. Ze gooit het portier open en wil weglopen. Haar vastgeklikte veiligheidsgordel houdt haar tegen. De man pakt haar handtas af en zoekt tot hij de autosleutel vindt. Dan maakt hij de gordel van Lorence los, kruipt over de middenconsole en duwt haar uit de auto.


Lorence: "Ik ben heel hard beginnen roepen naar alles en iedereen in mijn buurt. Die carjacker zat ondertussen in de auto naar het sleutelcontact te zoeken. Alleen hééft deze Audi geen sleutelcontact, want hij is uitgerust met een start-stopknop."

Slachtoffer Lorence.
Patrick Lefelon Slachtoffer Lorence.

Twee maanden thuis

De carjacker blijft maar zoeken naar het contact. Lorence probeert hem uit de wagen te trekken maar is niet opgewassen tegen de struise man. Uiteindelijk blaast de man zelf de aftocht. Hij raakt niet wijs uit de gesofisticeerde uitrusting van de Audi A6 en slaat te voet op de vlucht. De carjacker mag dan wel een knoeier van formaat zijn geweest, zijn overval heeft psychologisch wel zware schade aangericht bij Lorence. Zij moet van de dokter twee maanden thuisblijven van haar werk. Vooral het feit dat die man haar eerst uitvoerig heeft betast, bezorgt haar een blijvend trauma.

Verdachte gefilmd

De verdachte man is gefilmd door een bewakingscamera aan de tramhalte van Berchem Station. Hij komt in beeld net voor hij de Borsbeekbrug oversteekt en Lorence aanvalt. De man heeft een rond gezicht en een donkere getrimde baard. Hij is wellicht van vreemde origine. Hij sprak Nederlands tegen het slachtoffer. Hij is ongeveer 1m80 lang en stevig gebouwd. Hij droeg die 13de april een pet en een donkere jas met op de achterzijde een opvallende tekening. Hij was samen met een vrouw met lang donker haar, lange pony, witte jas en zwarte broek.


Wie inlichtingen heeft over deze twee personen kan gratis bellen naar de politie op 0800 30 300 of via mail opsporingen@police.belgium.eu.