Kiel krijgt eerste 'Let's Go Urban Center'

Enkele jongeren toonden al meteen op het podium wat ze in hun mars hebben.
Klaas De Scheirder Enkele jongeren toonden al meteen op het podium wat ze in hun mars hebben.

Op het Kiel hebben de duizenden kinderen en jongeren die activiteiten meedoen van Let's Go Urban voortaan een eigen pleisterplek. In het Let's Go Urban Center krijgen jongeren de kans om zich via tal van workshops in urban disciplines zoals 'dance', 'sports', media en zang te ontplooien. Let's Go Urban investeert bewust in jongeren en zet in op talenten. Zo krijgen ze de kans om te groeien naar coach of lesgever. De voormalige feestzaal Kielpark kreeg een knalrode vloer, de gevel werd gerenoveerd, er werden een podium en een professionele geluids- en lichtinstallatie geplaatst. Ook de capaciteit van de zaal werd verhoogd tot duizend personen om een stevig feestje te kunnen geven.

Huiswerk maken

"Let's Go Urban Center wordt niet enkel een plek om te dansen, maar ook een plek voor jongeren om hun huiswerk te maken, te studeren of aan een ondernemingsplan of hun nieuwe onderneming te werken", zegt initiatiefneemster Sihane El Kaouakibi. Dat kunnen ze doen in speciale studie- en coworkingruimtes. "Het wordt een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn en zich goed kunnen voelen, maar wel altijd met coaching en begeleiding."


Na jaren van huren en zoeken naar podia, kwam de stad met de zaal op de proppen. Ze ondersteunde het project met 1 miljoen euro. Na de speeches toonden heel wat jongeren wat ze in hun mars hebben met een spetterende show vol dans en zang.