Jong CD&V bezorgd over veiligheid bruggen

De Merksemse afdeling van Jong CD&V vreest op de eerste schooldag voor levensgevaarlijke toestanden aan de Gabriël Theunisbrug naast het Sportpaleis. "Er is daar politiebegeleiding nodig." Ook de nieuwe fietsbrug van de IJzerlaan krijgt slechte punten voor veiligheid.

Merksem lijkt met de sloop van de brug van den Azijn én het schrappen van busverbindingen op een eiland. Fietsers kunnen nog richting de stad via de Gabriël Theunisbrug en de nieuwe IJzerlaanbrug. Alleen wordt het er nu drukker dan ooit. Pieter De Cock (JONGCD&V) is ongerust. "Dat extra verkeer zet druk op het al smalle fiets- en voetgangerspad van de Theunisbrug. Veel (brom)fietsers rijden dan nog eens tégen de richting op het fietspad. De politie moet dat beletten. Ook een witte lijn die voetgangers en fietsers scheidt, zou al helpen."


Eén van de problemen bij de nieuwe fietsbrug van de IJzerlaan is de tijdelijke helling aan de Merksemse zijde. De Cock en partijgenoot Sam Voeten noemen de combinatie van een steile klim, betonblokken en een oversteek met dode hoek levensgevaarlijk.