John Cleese: “Ik hou van Bart De Wever”

Britse legende van Fawlty Towers en Monty Python eregast op nieuwjaarsreceptie Voka

John Cleese omarmt Antwerps Voka-directeur Luc Luwel. Bart De Wever en Voka-voorzitter Jo De Backer kijken geamuseerd toe.
Klaas De Scheirder John Cleese omarmt Antwerps Voka-directeur Luc Luwel. Bart De Wever en Voka-voorzitter Jo De Backer kijken geamuseerd toe.
Voka-Antwerpen had voor zijn nieuwjaarsreceptie niemand minder dan John Cleese gestrikt, de legendarische komiek van Monty Python en Fawlty Towers. Cleese gaat al een paar decennia de boer op met lezingen over creativiteit in ondernemen. “Het komt erop aan dat je voldoende kan spélen. Want dat opent de deur naar het onderbewuste en het creatieve.”

Toch slaagde ook Bart De Wever erin om de show te stelen. Toen hij in zijn speech Cleese aankondigde, bakte hij het Britse icoon van de absurde humor - voorstander van de Brexit - een koekje van eigen deeg over diens afkeer van de Europese bureaucratie in Brussel. 

Het klikte tussen Cleese en De Wever. “Jullie burgemeester is zo’n grappige, leuke man. Ik wenste dat we in Groot-Brittannië meer burgemeesters van zijn kaliber hadden.”

In het interview na de lezing kwam Cleese helemaal los. In pure Fawlty-stijl gaf hij de ondernemers in de zaal ervan langs: “Wat een saaie mensen zijn jullie toch. Bedenk dat we in een totaal geschifte wereld leven.” 

Bart De Wever en John Cleese waren meteen beste maatjes.
Klaas De Scheirder Bart De Wever en John Cleese waren meteen beste maatjes.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Hofman

    Net op youtube gekeken naar the ministry of silly walks. Blijft onovertroffen.