Hooligans lieten zich opjutten

De Loco's, de Dynamites, Metropool, de Youth... Voor de aanval op de bussen van Beerschot-Wilrijk op het Gemeenteplein in Mortsel heeft een viertal supportersgroepen van Antwerp samengewerkt. Dat valt te horen in Antwerpkringen. Zes verdachten zitten momenteel in de cel tot zij maandag voor de raadkamer verschijnen. De politie zou nog op zoek zijn naar een vijftal verdachten die bij de huiszoekingen van woensdag niet thuisgaven. Het gaat dan vooral om mannen die de anderen zouden hebben opgejut.


Volgens het Antwerpse parket hadden de hooligans hun aanval vooraf gepland. De aanwijzingen daarvoor komen onder meer uit het gsm-verkeer. De Antwerpaanhangers hingen die zondag 13 augustus nog rond in café Great Old aan de Bosuil waar hun ploeg net had verloren van Racing Genk. Er werden onderling wat opruiende berichten gestuurd. Iemand gooide de tip over de passage van de Beerschotbussen in Mortsel in de groep. Het opjutten ging crescendo tot een aantal gasten met de auto naar Mortsel trokken.


Ter plaatse bleken de Antwerpaanhangers zich echter van bus te vergissen en vielen zij een bus met 'gewone' supporters aan. De tamtam werkte echter bijzonder snel. Enkele minuten later zetten vijftig, zestig Beerschotsupporters de tegenaanval in. "Wel opmerkelijk dat niemand van Beerschot wordt vervolgd terwijl die toch ook flink wat klappen hebben uitgedeeld", viel in Antwerpkringen te horen. (PLA)