Hooikasteel in lichterlaaie: ruim dertig kinderen ontsnappen aan vlammen

Het hooikasteel brandde volledig af.
Raf Peeters Het hooikasteel brandde volledig af.
Het hooikasteel tegenover de Kinderboerderij van het Antwerpse Rivierenhof is volledig in vlammen opgegaan. De ruim 30 kinderen die er aan het spelen waren, konden allemaal op tijd ontsnappen.

Het kasteel was nog maar een uurtje open toen één van de balen vuur vatte. Op dat moment waren er zo'n dertig à veertig kinderen aan het spelen. Al snel schoot ook de rest van het kasteel in brand. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog geen zekerheid.

Ook mama Rein van Lier trok naar het Rivierenhof met haar drie kinderen voor wat een vrolijke middag moest worden. “Het kasteel was nog maar een uurtje open toen er rook uit de balen kwam”, vertelt ze. “Alle kinderen werden onmiddellijk van de hooibalen gehaald. In geen tijd stond het kasteel in lichterlaaie. We moesten allemaal naar de kinderboerderij, ver van de rook en de vlammen. Tien minuten later stond de brandweer hier. De kinderen zijn vooral teleurgesteld dat ze niet langer hebben kunnen spelen in het hooi.”

Volgens de aanwezige ouders zou één van de kinderen met vuur gespeeld hebben in het kasteel, al kan dat voorlopig niet bevestigd worden.

Het hooikasteel brandde volledig af.
Raf Peeters Het hooikasteel brandde volledig af.
Het hooikasteel brandde volledig af.
Raf Peeters Het hooikasteel brandde volledig af.
Tot kort voor de brand werd er nog vrolijk gespeeld op het hooikasteel.
Klaas De Scheirder Tot kort voor de brand werd er nog vrolijk gespeeld op het hooikasteel.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Alix

  Koen Laenens.Stro dat niet droog genoeg verpakt wordt kan spontaan ontbranden.

 • Eddie Theys

  het was geen "hooi"kasteel, het zijn duidelijk strobalen. maar dat veranderd eigenlijk niets aan heel de zaak : zoiets is onverantwoord om als speeltuig voor kinderen te gebruiken

 • Serge Aernoudt

  Werden de voorzorgen brandveiligheid wel gerespecteerd.? Niets negatief over het initiatief op zich hoor?

 • Dave Corten

  Ik zie het probleem niet om kinderen op balen hooi te laten spelen, vroeger sowieso normaal en op den buiten doen kinderen dit nog altijd Ik heb eerder problemen met mensen die hun kinderen met vuur laten spelen

 • William Van Oosterwijck

  Vanzelf gaat dat niet in brand en nu zeker niet met dit weer. Erg dat er iemand zoiets doet.