Honderden woningen op Zurenborg zonder stroom door kelderbrand

Marc De Roeck
Door een kleine ontploffing in de kelder van een woning zitten een honderdtal huishoudens in de wijk Zurenborg sinds maandagvoormiddag zonder stroom. Wellicht kan het defect pas laat in de avond opgelost worden.

Volgens de eerste berichten ontstond er brand en een kleine ontploffing aan een warmwaterketel in een kelder van een woning in de Rolwagenstraat. Volgens netbeheerder Eandis lag een elektriciteitskabel echter aan de oorzaak van het brandje. Er ontstond ook een waterlek wat vertraging oplevert voor de herstellingswerken. Bovendien wordt de herstelling verstoord elke keer er een tram passeert omdat de techniekers dan plaats moeten maken.

De getroffen gezinnen wonen in de Plantin en Moretuslei, de Rolwagenstraat en de Raafstraat. Het getroffen gebouw blijft bewoonbaar maar moest wel verlucht worden. Er vielen geen gewonden bij het incident.

Marc De RoeckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.