Heraanleg Plantin en Moretuslei start deze zomer en kost 12,5 miljoen euro

Plantin en Moretuslei: begin dit jaar was er al flinke hinder door de start van de nutswerken.
Klaas De Scheirder Plantin en Moretuslei: begin dit jaar was er al flinke hinder door de start van de nutswerken.
Vanaf de zomer starten de grote werken op de Plantin en Moretuslei, aan de Borgerhoutse zijde. De voorbije maanden werden voorbereidende nutswerken uitgevoerd. De heraanleg is toegewezen aan aannemer Besix. Totaal kostenplaatje: 12,5 miljoen euro.

Dat bedrag ligt een stuk hoger dan de aanvankelijke raming. “Het project is dan ook uitgebreid”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van Wegen en Verkeer Antwerpen. In het begin zouden we enkel de fiets- en voetpaden op de Plantin en Moretuslei aanpakken. Daar zijn intussen de rijweg, de riolering én de brug over de Ring bijgekomen, tot aan de afrit Borgerhout.”

Vanaf de zomer gaat de schop écht in de grond. De werken worden opgedeeld in een aantal grote fases en deelfases om de hinder op deze belangrijke in- en uitvalsweg zoveel mogelijk te beperken. De kant met de oneven huisnummers komt eerst aan de beurt. De aannemer werkt vanaf de Wilrijkstraat richting de Charlottalei. Verkeer in beide richtingen blijft de hele tijd mogelijk, behalve tijdens de herprofilering van het kruispunt aan de Provinciestraat. Maar dan zijn we al zomer 2020. Staduitwaarts zijn er altijd twee rijstroken, stadinwaarts is er maar één rijstrook voor auto’s.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video