Hedendaagse kunst neemt Antwerp Expo in

Antwerp Expo ontvangt voor de eerste keer een tachtig galeriehouders van over de hele wereld voor de eerste editie van 'Antwerp Art fair', een beurs voor hedendaagse kunst. Galeriehouders uit voornamelijk Europa handelen er in kunst, maar ook uit Hongkong en China tekenen mensen present.

"Het idee van de beurs is meer dan gewoon handelen in hedendaagse kunst. We willen kunst aan de mensen voorstellen. Het is zeker niet zo dat je hier enkel welkom bent om te kopen. Mensen kunnen evengoed kunst bekijken en een hapje eten", vertelt directeur Serge Beninca.


Op de beurs vind je schilderijen, foto's en sculpturen in alle maten en gewichten en in verschillende prijscategorieën. "De meeste werken variëren tussen de 5.000 en de 10.000 euro, maar je hebt net goed al iets voor enkele honderden euro's", vervolgt Beninca.

Geen Antwerpenaars

Opvallend is dat tussen de galeriehouders geen Antwerpse deelnemers zitten. "Zij kijken nog even de kat uit de boom." De beurs opende gisteravond en loopt nog tot en met zondag 20 uur. (ADA)