Havenbelevingscentrum op Droogdokkeneiland verwacht tegen 2022

Het plangebied met de aanduiding van de locatie voor het nieuwe Havenbelevingscentrum.
Sweco Het plangebied met de aanduiding van de locatie voor het nieuwe Havenbelevingscentrum.
Er is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) in de maak voor de bouw van het Havenbelevingscentrum op het Droogdokkeneiland op het Eilandje. Op 9 januari wordt een ‘startnota’ voorgesteld. Daarna begint een inspraakperiode van 60 dagen.

Jaarlijks trekken tienduizenden leerlingen met de school naar het Havencentrum om kennis te maken met de Antwerpse haven. Nu ligt het centrum bij het plaatsje Lillo, ver van de binnenstad. Maar er wordt volop gewerkt aan een nieuwe locatie op de Droogdokkensite aan het Eilandje. De opening van het nieuwe havenbelevingscentrum, dat mikt op 100.000 bezoekers per jaar, is voorzien voor Pasen 2022.

De stad gaat nu een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opmaken. Het gaat om een plangebied dat deel uitmaakt van het Droogdokkeneiland. Het RUP Havenbelevingscentrum situeert zich centraal in het oosten van het Droogdokkeneiland tussen het Kattendijkdok (ten oosten) en de nieuwe (nog aan te leggen) Droogdokkenweg (ten westen) en tussen droogdok 8 (ten noorden) en droogdok 6 (ten zuiden).

Op woensdag 9 januari 2019 organiseert de stad in het voormalige AWN-gebouw (het huidige Stormkop) aan de Droogdokkenweg een infomoment, waarop een eerste ‘start-en procesnota’ van RUP Havenbelevingscentrum wordt voorgesteld. Daarna loopt tot 9 maart 2019 een inspraakperiode.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.