Halve marathon langs mooiste plekjes Linkeroever

Kid Van Thienen.
Foto Laenen Kid Van Thienen.

De Rhythm 'n' Run Marathon Club Antwerpen organiseert op zondag 15 oktober de vierde 'Linker Oevert 1/2 Marathon'. Wie iets minder adem heeft, kan 10 kilometer lopen. Voor de kinderen zijn er een 600 en een 1.200 meter. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.


Bezieler van het evenement is de bekende Antwerpse cafébaas Kid Van Thienen. Marathons lopen: het is zijn leven. Nu zondag staat hij aan de start in Chicago (V.S.), zijn 42ste marathon. "Ik hou van pittige uitdagingen. In mei deed ik The Great Wall Marathon in China, met 5.164 treden. En in april volgend jaar loop ik de Marathon des Sables in Marokko. Hoe meer mensen ik met deze organisatie op Linkeroever aan het sporten krijg, hoe gelukkiger ik word."


De halve marathon op Linkeroever draait rond de duizend deelnemers. Met start en finish aan de Boeienweide loopt het parcours langs de Schelde, door het vele groen en over de Finse looppiste. Je hebt bijna permanent zicht op de Antwerpse skyline. Kaarten kosten in voorverkoop 16 euro, de dag zelf 20 euro. Info: http://linkeroeverthalfmarathon.com. (PHT)