Gratis etentje in ruil voor tattoo

KOK TRAKTEERT KLANTEN DIE OOSTERS GERECHT OP LIJF LATEN TATOEËREN

In een promofilmpje is te zien hoe zes mensen als tattoo de naam van een oosters gerecht laten plaatsen.
Foto Sebastien Greffe In een promofilmpje is te zien hoe zes mensen als tattoo de naam van een oosters gerecht laten plaatsen.
Het Japanse restaurant Dim Dining geeft gratis gerechten weg. Er is wel één voorwaarde: je moet de naam van dat gerecht op je lichaam laten tatoeëren. Chef-kok Dimitri Proost (24) liet daarvoor zijn hele menukaart naar het Japans vertalen.

Vergeet tatoeages die verwijzen naar hoop, moed en liefde. Tegenwoordig kan je in de tattooshop Glorybound in de Antwerpse Wolstraat tatoeages laten zetten die staan voor typisch Japanse gerechten. In totaal werden negentien oosterse gerechten omgezet naar een Japanse tattoo. Van 'crispy duck salad' tot 'sashimi van zeebaars' en 'kippenoester'. Mensen kunnen naast een gerecht ook een stijl kiezen. Elke tatoeage is beschikbaar in zes stijlen, van manga tot traditioneel. Er is zelfs een kalligrafiestijl die speciaal in Japan werd ontworpen.

Succes

Opmerkelijk: 'foodies' die zo'n tatoeage laten plaatsen, mogen erna bij het Japanse restaurant Dim Dining op de Vrijdagmarkt aan tafel om het bijpassende gerecht te proeven. Het opmerkelijke initiatief komt van chef-kok Dimitri Proost (24), die in eerste instantie tien gratis tatoeages plus bijhorende gerechten weggeeft. Bij succes wil hij zijn actie nog uitbreiden.


"Japanse tatoeages hebben vaak een loze betekenis", legt chef-kok Dimitri Proost uit.

Inwisselbaar

"Bovendien zijn er maar weinig Belgen die Japans spreken, dus hun betekenis is eigenlijk inwisselbaar. Daarom leek het ons wel leuk om een originele draai aan die tatoeages te geven. Om het idee van de tatoeages en de bijhorende gerechten te lanceren liet ik een filmpje maken waarin zes mensen een tattoo met heerlijke nasmaak lieten zetten. Maar wie er zelf een wil, kan zich aanmelden op de website van Dim Dining."


Dimitri Proost opende twee jaar geleden een kleine bistro op een paar honderd meter van de huidige locatie aan de Vrijdagsmarkt in Antwerpen. Omdat de amper 16 plaatsen er vaak wekenlang op voorhand uitverkocht waren, verhuisde hij een jaar later naar een groter pand.

Leermeester

Bij Dim Dining proef je de pure, Japanse keuken, geïnspireerd op Dimitri's eigen reizen naar het Verre Oosten. Dimitri leerde de kneepjes van het vak van zijn leermeester Johan Segers van het restaurant 't Fornuis in Antwerpen.