Gemeenteraadsleden PVDA geven zitpenningen af

Khadija Chennouf, Mie Branders, Peter Mertens en Mohamed Chebaa
RV Khadija Chennouf, Mie Branders, Peter Mertens en Mohamed Chebaa
De PVDA heeft haar nieuwe gemeenteraadsfractie gekozen. De vier gemeenteraadsleden zullen alleszins niets verdienen aan hun zitje, dat beloven ze in een ethisch charter.

PVDA gaat voor drie ouder bekende: Mie Branders, Mohamed Chebaa en uiteraard voorzitter Peter Mertens. Khadija Chennouf is nieuw en zal haar eerste stappen in de politiek zetten. Ze werkt in een architectenbureau en geeft taekwondoles.

De vier gemeenteraadsleden maken er een punt van dat al hun zitpenningen rechtstreeks naar de partijkas gaan. “Steeds meer mensen zijn het schaamteloze gegraai van de politieke kaste beu, terwijl er van hen verwacht wordt dat ze langer werken en zij hun koopkracht zien dalen. Die speciale regels die de politiek voor zichzelf maakt, denk maar aan de omstreden ontslagvergoedingen van de parlementsleden van 400.000 euro, dat pikken de mensen terecht niet meer. Wij willen met dit charter duidelijk maken dat we op een heel andere manier aan politiek doen, een integere politiek”, legt Peter Mertens uit.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Houtmeyers

    Als gemeenteraadslid van de PVDA in Genk heb ik dat ook de voorbije 6 jaar gedaan. Dat was een vanzelfsprekendheid !

  • YVES DE GROOTE

    Als je daarbuiten genoeg verdient kan dat er wel van af.

  • Georgette Vancauwenbergh

    Het is natuurlijk lovenswaardig. Maar je moet ook niet overdrijven en heiliger zijn dan de paus. Als je als gemeenteraadslid je job goed doet, dossiers analyseert, voorstellen doet, steek je er wel wat tijd in, dat mag gehonoreerd worden. Dit staat ver af van de graaicultuur.