Geïnterneerde die jonge vrouw zwaar toetakelde keert niet terug naar psychiatrisch centrum

De twintiger mocht het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Antwerpen tijdelijk verlaten met een uitgaansvergunning, maar keerde niet terug.
Google De twintiger mocht het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Antwerpen tijdelijk verlaten met een uitgaansvergunning, maar keerde niet terug.
Een geïnterneerde die in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Antwerpen verbleef na een veroordeling voor zwaar geweld tegen een jonge vrouw in Mol, is begin april niet teruggekeerd toen hij tijdelijk naar buiten mocht met een uitgaansvergunning. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. De Antwerpse lokale politie bevestigt dat de man nog steeds spoorloos is.

De 23-jarige Henri S. uit Herentals werd in 2016 door de rechter ontoerekeningsvatbaar verklaard, nadat hij een jaar eerder samen met een kompaan een jonge vrouw bijzonder zwaar gestampt en geslagen had en vervolgens beroofd. Zijn mededader kreeg een celstraf van 40 maanden, maar Henri S. werd geïnterneerd. 

Begin april mocht hij de instelling tijdelijk verlaten met een uitgaansvergunning - te vergelijken met penitentiair verlof bij gedetineerden. Dat was een beslissing van de kamer voor de bescherming van de maatschappij (KBM). Maar de man keerde niet terug en is na twee weken nog steeds spoorloos. De twintiger staat nu geseind bij de politie.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • william Masson

  Justitie is een klucht geworden dankzij Geens.

 • guido vermeyen

  Hoeveel keer heeft het gerecht nu al geblunderd op dat gebied, ik spreek nog niet van de rest...ze weten dat het kan mislopen en blijven ze volharden en telkens is het weer van dat.

 • Jan Delafontaine

  Gedaan met enkelbandjes, penitentiair verlof, wet lejeune en andere onzin. Tijd voor echte strafvordering!

 • Mark Wijgers

  Best dat KBM een naamsverandering ondergaat...

 • Benny Marcelo

  Een priester die het biechtgeheim naleeft van een ongevaarlijk iemand moet voor de rechter verschijnen. Professionals die een gevaarlijk individu laten lopen gaan vrijuit. Kan hier iemand nog volgen, ge moogt het mij altijd eens uitleggen

Video