Game Mania 2.0 opent in Kammenstraat

Kris Lenaerts van Game Mania in de nieuwe zaak.
Foto Laenen Kris Lenaerts van Game Mania in de nieuwe zaak.
Game Mania opende gisteren een nieuwe flagshipstore in de Kammenstraat waar het bedrijf het over een andere boeg gooit.

Traditionele gamewinkels hebben echter al jaren zware concurrentie van digitale gaming platformen en online games. Daar wil Game Mania sinds 2014 wat aan doen. "We richtten een online shop op en sinds mei doen we daarmee ook thuislevering", zegt CEO Kris Lenaerts. "Daarnaast laat deze nieuwe flagshipstore laat zien hoe de Game Mania's van de toekomst er gaan uitzien. Minder speldoosjes in de shop, maar wel touch-screens waarop al onze 5000 titels te zien en te bestellen zijn, met bewegende trailerfilmpjes die echt tonen hoe het spel eruitziet."

Tornooien

Game Mania speelt heel erg in op het sociale aspect van gamen. Samen met Gameboxx ontwikkelde Game Mania een game arena voor in-store tornooien en op een reuzenscherm kan iedereen de tornooien volgen. "Zo'n 40.000 gamers vinden elkaar vandaag al online in één van onze communities. Maar waar gaming écht leeft, is op de events die we met hen organiseren. Op de Nintendo Night kan je racen op een Mario Kart-tornooi, Mario & Luigi-cocktails drinken, op de foto met prinses Peach, de nieuwe Switch console ontdekken of genieten van een gameboy dj set", zegt Kris. "Aan ons 'Save Point' kunnen bezoekers hun toestellen opladen. Een lege batterij is immers de nachtmerrie van elke gamer."


De videospelketen begon ooit met één klein winkeltje in Merksem, maar Game Mania groeide al snel als kool. Omdat de drie oprichters uitbreiding wilden naar Nederland, gingen ze in 2006 in zee met Free Record Shop Holding. Na een groeispurt, met 35 winkels in Vlaanderen en 50 winkels in Nederland, ging Free Record Shop echter op de fles. De originele eigenaars kochten Game Mania in 2013 opnieuw over van Free Record Shop en werkten sindsdien hard aan een nieuw imago. (DILA)