Free Clinic vanaf 2017 in De Nomaad

Free Clinic, de Antwerpse organisatie die zich inzet voor drugsverslaafden, zal volgend jaar haar intrek nemen in een nieuw gebouw aan Spoor Oost. In het voorjaar van 2017 moet het nieuwe gebouw, genaamd De Nomaad, de deuren openen.

"We hebben eindelijk een plek gevonden waar we permanent onze activiteiten kunnen uitvoeren", zegt Tino Ruyters, de directeur van Free Clinic vzw. "Aan Spoor Oost, op 200 meter van het Sportpaleis, komt een nieuwbouw van 182 vierkante meter, waar we tegen de lente van 2017 zullen intrekken."


Met een houten bekleding aan de buitenkant moet het centrum een aantrekkelijke uitvalsbasis worden voor mensen die kampen met een drugsverslaving. Ze kunnen er na hun werk douchen en informatie verkrijgen over ontspanningsmogelijkheden. "Een beetje te vergelijking met de functie van Het Kot voor de havenarbeiders'", zegt Ruyters.


De Nomaad zal gebouwd worden met private middelen en van de stad Antwerpen krijgt de organisatie een stuk grond ter beschikking. Met een crowdfundingactie hoopt Free Clinic nog 40.000 euro in te zamelen.


Info op www.free-clinic.be. (PJBA)