Exotische lekkernijen doen regen vergeten

Bezoekers van Berchem Bazaar proeven van de gebakjes van bakkerij Sevli.
Klaas De Scheirder Bezoekers van Berchem Bazaar proeven van de gebakjes van bakkerij Sevli.

In de Statiestraat en Driekoningenstraat werd zaterdag voor de vierde keer al Berchem Bazaar georganiseerd. 25 handelaars zetten een degustatietafel voor hun deur waar je kon proeven van hun specialiteiten. Met een shoppinggids en begeleide culinaire wandelingen gidste het district je langs alle deelnemende zaken en in de Victor Jacobslei kon je terecht op een foodmarkt. "Het is leuk dat mensen hier vandaag van ons aanbod komen proeven", zegt Idriss voor zijn bakkerij Sevli. "We geven hen een stukje baklava, een zoet honinggebak of börek, bladerdeeg gevuld met kaas, groenten en gehakt. We zijn ook heel fier op onze Turkse pide. Dit plat rond, luchtig Turks brood is een van onze specialiteiten. Doordat het op hoge temperatuur gebakken wordt, blijft het luchtig en krijgt het een dunne korst." Ondanks dat het weer tegenviel, heerste er een hele namiddag een gezellige drukte in de winkelstraat. (DILA)