Ga naar de mobiele website
^ Top

Ex-rugbyspeler gaat culinaire toer op

Maxim Montens (r.) met kok Francesco De Candia.
Laenen Maxim Montens (r.) met kok Francesco De Candia.

Kant-en-klaar en gezond: het zijn niet meteen twee woorden die je met elkaar verbindt, maar dat het kan, wil ex-rugbyspeler Maxim Montens (28) bewijzen met het nieuwe culinaire concept FUEL. "Het is op de rugby dat het idee gegroeid is om kant-en-klare maaltijden in heel Vlaanderen aan huis te leveren die gezond zijn maar toch heel lekker", legt Maxim uit. "Francesco De Candia is chef van dienst. "Ik heb een economische opleiding dus de kennis om in de potten te roeren heb ik niet. Francesco leerde ik kennen op de rugby en na enkele gesprekken was het duidelijk dat hij de persoon was die ik nodig had."

Voedingsdeskundige

Met FUEL wil hij niet alleen gezonde maaltijden aan huis leveren maar ligt de nadruk vooral op de smaak. "Francesco stelt de gerechten samen die we dan uitvoerig proeven. Daarna trekken we ermee naar een voedingsdeskundige die de maaltijd analyseert op voedzaamheid. Met het advies trekt Francesco opnieuw de keuken in. Dit patroon herhalen we tot we het ideale gerecht samengesteld hebben." Op dit moment bereiden ze tweemaal per week de maaltijden. "We hopen ons concept volgend jaar uit te breiden naar Nederland", besluit Maxim. www.fuelfood.be. (ADA)

Meer over


Meld een bug