Ex-portier BV-club The Villa krijgt 12 jaar cel

Ilias Zohrie.
Foto Patrick Lefelon Ilias Zohrie.
De 28-jarige Ilias Zohrie moet minstens de volgende 8 jaar in de gevangenis doorbrengen. De gewezen portier van BV-club The Villa werd gisteren tot 12 jaar veroordeeld voor afpersing en geweld. Omdat hij eerder al is gestraft werd, moet hij minstens tweederde van die zware veroordeling uitzitten.

Zohrie was gisterochtend maar een schim van wie hij vroeger was. "De gevaarlijkste portier uit het Antwerpse nachtleven" werd hij destijds genoemd. Als floormanager regisseerde hij de toegangsbeleid in discotheek The Villa op het Eilandje.


De zaakvoerders van The Villa hadden geen keuze. Of ze namen Zohrie en zijn buitenwippers in dienst, of de vriendjes van Zohrie kwamen de boel kort en klein slaan. The Villa plooide en zo kon Zohrie er een schrikbewind voeren. Een manager van The Villa kreeg ongewenst bezoek van Zohrie. Zijn vrouw was anderhalve maand eerder bevallen. In hun huis boog Zohrie zich over de baby: 'Het zou zonde zijn als er met dit mooie gezin iets zou gebeuren.' De manager stapte meteen op.


Ook in zijn privé-leven schuwde Zohrie het geweld niet. Verschillende vriendinnen, onder wie Suzy Bru, de ex van de gewezen chef Wout Bru, deelde in de klappen.


De rechtbank vond het gisteren welletjes en stuurde Zohrie terug naar de gevangenis met een celstraf van 12 jaar. Dat had het openbaar ministerie ook geëist. Zohrie zal daar nog een tijdje blijven. Hij moet eerst een oudere straf van 8 maanden uitzitten. Die veroordeling liep hij ook al op omdat hij een bezoeker van The Villa in zijn gezicht had gebokst.


(PLA)