Ex-Antwerpspeler krijgt geen straf voor dealen

Ex-profvoetballer Christopher M. (26) is volgens de rechtbank schuldig aan het dealen van cocaïne op het dancefestival Wecandance in Zeebrugge. Hij krijgt geen straf omdat het de eerste keer was dat hij dealde. Christopher M. is ex-speler van Lierse en Antwerp.


Het openbaar ministerie had een celstraf van twaalf maanden en een boete van 6.000 euro gevorderd tegen Christopher M. (26) uit Antwerpen. De ex-profvoetballer was op het dancefestival Wecandance in Zeebrugge betrapt met achttien pakjes cocaïne in zijn rugzak. Volgens Christopher waren die drugs enkel voor eigen gebruik en voor enkele vrienden bedoeld.


"Het was de enige keer dat hij wilde handelen", pleitte M.'s advocaat Xavier Potvin. "Hij is profvoetballer geweest bij Lierse SK en R. Antwerp FC en heeft zo snel veel geld verdiend. Daardoor kwam hij in een wereld terecht waar al eens cocaïne gebruikt werd."


Als Christopher M. de volgende vijf jaar geen nieuwe drugsfeiten pleegt, komt hij er vanaf met een simpele schuldingverklaring. Hij moet wel een boete betalen. (PLA)