Drugshond Racko is cannabisdealer te slim af

Drugshond Racko leverde goed werk tijdens de huiszoeking.
Lokale Politie Antwerpen Drugshond Racko leverde goed werk tijdens de huiszoeking.
Bij verschillende acties kon de lokale politie het afgelopen weekend twee dealers, twee inbrekers en enkele mensen zonder papieren arresteren. Er werd ook ruim 12.000 euro aan onmiddellijke inningen ontvangen en een dementerende man werd gevonden na een zoektocht.

De lokale politie van Antwerpen organiseerde afgelopen weekend een actie Argus met onder andere de mobiele eenheid om overlastfenomenen aan te pakken. Vrijdagavond werd een man tegengehouden die ervan verdacht wordt verdovende middelen te verkopen. Hij had een kleine 30 gram cocaïne, hasj en cannabis op zak. Er werden ook grote hoeveelheden cash geld en twee verboden wapens gevonden waarop de man meteen gearresteerd werd.

Bij dezelfde actie werden twee verdachten gepakt die rondreden met een voorwerp met gestolen nummerplaten. Er werd een bivakmuts en inbrekersmateriaal gevonden in de wagen, die ook niet verzekerd was. Tijdens de actie werd ook een dementerende man gevonden na een zoekactie en sprong de mobiele eenheid bij toen het stormweer op verschillende plaatsen voor schade zorgde.

Op zaterdag controleerde de verkeerspolitie lichte vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Er werd 12.023 euro geïnd aan vijftien onmiddellijke inningen en er werden ook nog verschillende boetes uitgeschreven voor onder andere alcohol achter het stuur en het verkeerd gebruik van de tachograaf.

Rookverbod overtreden

In Oud Berchem dan zag het wijkondersteuningsteam Centrum een verdachte transactie tussen twee personen. De verkoper van 48 jaar had marihuana en hasj op zak. Na een huiszoeking bij de verdachte met drugshond Racko werd een grote som cash geld, 330 gram cannabis en 70 gram hasj gevonden.

Nog in het weekend werden 21 handelszaken op het Kiel gecontroleerd door de politie en de overheidsdienst sociale zekerheid. Er werden verschillende inbreuken op het rookverbod vastgesteld en overtredingen op vlak van tewerkstelling. Er werden vijf personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven, onder wie ook de uitbater van het café zelf. De Dienst Vreemdelingenzaken beslist over hun toekomst. Eén persoon vluchtte weg van de politie en kon na een zoektocht gepakt worden. De man kon zich niet identificeren.

De buit na de huiszoeking door het wijkondersteuningsteam Centrum.
Lokale Politie Antwerpen De buit na de huiszoeking door het wijkondersteuningsteam Centrum.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludwig Vanden Boer

  Zover is het hier gekomen dat een illegaal hier een 'legaal' café kan uitbaten zonder dat iemand iets merkt of controleert. Mijn vroegere collega zou zeggen 'strange'. Probeer als Belg eens ergens 20 cent te weinig te declareren. Zelfs legale buitenlanders betalen hier niets. De zaak verandert elke 20 maanden officieel van eigenaar want dan komen de eerst aanslagen en die worden nooit betaalt. Voorbeelden genoeg : dag/nachtwinkels, frietchinezen, kebab-zaken, taxi's....

 • Michel Vanderhoydonck

  En binnen enkele jaren worden deze drugs uit het strafwetboek gehaald en eindelijk op zelfde wijze als alcohol behandeld ,dat veel meer schade aanricht maar accijnzen oplevert.

 • rudy moerkerke

  waarom de supermarkt niet veroordelen? zit daar vol van de harddrugs (alcohol) of de apotheker (allerhande verslavende medicijnen) maar neen, een onschuldig plantje en je bent de grootste gangster. triestig !

 • gilbert dejonghe

  Er zouden meer van die honden moeten zijn .

 • Tarik Oulad Ali

  Hhahahaahah en dit noement men in belgie een grote slag kom jung .de haven zit vol cocaine beter dr gn zoeken dan wa wiet dealerkes