Drugsdealer die pronkt met geld, riskeert drie jaar cel

Fitim B. pronkte op zijn Facebook-pagina met cash geld.
rr Fitim B. pronkte op zijn Facebook-pagina met cash geld.

Een jaar geleden pronkte Fitim B. met zijn centen op sociale media. Vandaag presenteerde de openbare aanklager hem de rekening voor zijn deelname aan drugshandel: een strafeis van 40 maanden cel en een boete van 24.000 euro. De man ontkent  dat hij ooit drugs heeft verkocht. 

Het Drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie rolde de Albanese bende in april 2018 op. De mannen opereerden vanuit een appartement in de Jezusstraat, een zijstraat van de Meir. Daar werd een halve kg cocaïne, 600 gram marihuana en een drukpers om de drugs in zakjes te verpakken, aangetroffen.  Bij de huiszoekingen werd 33.600 euro in beslag genomen.

Volgens de openbare aanklager waren er verschillende dealers die de Jezusstraat als opslagplaats gebruikten. Hij vorderde straffen van 15 tot 3 jaar. Voor de hoofdverdachte  Fitim B. vorderde hij 40 maanden. 

Fitim B. ontkent echter. Hij had wel een sleutel van het appartement in de Jezusstraat en was er eens binnengeweest. Zo kwam zijn vingerafdruk op de drukpers terecht. Maar drugs verkopen had hij nooit gedaan. 

De foto die de politie publiceerde de dag na de inval in het appartement van de drugsbende
rr De foto die de politie publiceerde de dag na de inval in het appartement van de drugsbende

“Mijn cliënt is een amateur”

Ook andere verdachten hielden hun onschuld vol. Zo was er Adhurim H. die door klanten was aangeduid als hun drugsleverancier. De man vroeg de vrijspraak, zodat hij vanaf eind januari aan de slag kon als technieker bij Proximus.  Hij zou binnenkort zijn contract mogen tekenen. 

Eén van de jongere verdachten, Lavdim B. (21,) had zijn aandeel in het drugsdealen wel bekend. Hij vroeg een werkstraf. “Mijn cliënt is een amateur.  Zijn studies ‘Internationaal Ondernemen’ wilden niet lukken, dus dacht hij even snel geld te verdienen. Hij ging  drugs leveren met de auto van zijn vader”, pleitte advocaat Omar Souidi, “Zijn vader is razend want de auto is in beslag genomen. Ervaren dealers werken natuurlijk met huurauto’s.” 

De rechtbank spreekt zich uit op 24 januari. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  20 jaar enkelband en int oog houden , zeer simpel maar niemand dacht er aan

 • gustaaf carpels

  diploma internationaal ondernemen Geliefd bij drugsdealers en andere criminelen Zoals mafia en helers van gestolen kunstwerken

 • Peeters Freddy

  Niks riskeren, meteen 25 jaar achter de tralies samen met zijn advocaat. Die dealers lachen al genoeg en als het er op aan komt steken ze wel een auto in brand of kogelen ze iemand neer.

 • rudi berghmans

  Riskeert ? Alles afpakken en paspoort ook ja

 • dirk vanderaa

  Tja als je ziet wat je hier riskeert en vooral wat een beetje risico opbrengt, sta ik er niet stom van dat er zoveel van die immigranten in de criminaliteit belanden. Hun fout is het alleszins niet, wel de fout van ons achterlijk en gedateerd gerecht.