Drugsbende gepakt met 3,6 ton cocaïne

Drie Nederlanders riskeren tien jaar cel voor de invoer van 3,6 ton cocaïne. De drugs werden in een loods in Herentals in beslag genomen.

De politie werd op 18 juni 2015 getipt dat een firma van de Nederlander Peter R. cocaïne smokkelde via bananeninvoer uit Colombia. Peter R. had geregeld contact met André S., die in Zwitserland verblijft. "Weldra zijn al onze problemen voorbij en kunnen we met een Bugatti en Bentley naar Spanje rijden", klonk het in een afgeluisterd gesprek.


Op 29 juni 2015 kwamen in de Antwerpse haven 68 palletten bananen aan, bestemd voor de firma van Peter R. Zij werden naar een loods in Herentals overgebracht. In zeven palletten zat in totaal 3,6 ton cocaïne verstopt.


Het onderzoek toont volgens de procureur aan dat Peter R. samen met André S. en Thomas K. firma's voor bananeninvoer had opgericht. De bananen waren slechts een deklading voor cocaïne.


In Nederland loopt trouwens een gelijkaardig drugsonderzoek waarin Thomas K. en zijn baas Florent V.L. de spilfiguren zijn. Beursmakelaar Florent V.L., bijgenaamd 'Wolf van Damrak', schitterde in Nederlandse media omdat hij net als Leonardo di Caprio in de film 'Wolf of Wall Street' in een Lamborghini Countach reed.


De rechtbank spreekt zich op 3 november uit. (PLA)