Dokwerker overleden in Antwerpse haven bij lossen van buizen

De Roeck
In het Antwerpse havengebied is vanmiddag een 53-jarige dokwerker om het leven gekomen bij een arbeidsongeval.

Het ongeval gebeurde op de terminal van Zuidnatie bij het Churchilldok aan de Muisbroeklaan. Dat bevestigt arbeidsauditeur Pieter Wyckaert.

De man hielp een heftruckchauffeur bij het lossen van stalen buizen. Hij maakte de straps los die de buizen samenhield op een treinwagon. Tijdens dat losmaken schoot een buis los en verpletterde de dokwerker. De buizen wegen meer dan 1000 kilogram per stuk.

Percy De Middelaer van socialistische vakbond BTB: "Dit is een drama voor de familie. De dokwerker heeft 15 jaar ervaring. Ook de heftruckchauffeur en zijn ploegbaas die het ongeval zagen gebeuren, zijn zeer ervaren mensen. Ze zijn er kapot van."

"De werkgeversorganisatie Cepa en onze dienst Welzijn op het Werk zijn een onderzoek gestart", meldt Wyckaert. Ook de Scheepvaartpolitie is ter plaatse om na te gaan wat er precies is misgelopen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jo vandenberghe

    Hoogtijd en in ieder geval zéér dringend,maatregels nemen.Wekelijks sterven op zijn minst één of meerdere arbeiders door het uitoefenen van hun job.Ontoelaatbaar!

  • Jef Heffens

    Er zijn al veel doden gevallen bij het verladen van buizen.