Diamantmuseum DIVA gaat samenwerken met Chinese partner

Met Shanghai Diamond Exchange (SDE) heeft het toekomstige diamantmuseum DIVA een belangrijke partner aangetrokken. Gisteren werd, tussen de renovatiewerken door, een samenwerkingsakkoord ondertekend. Het budget zou één miljoen euro bedragen.


"Diamonds are a tourist's best friend", zei schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) tijdens zijn speech in het toekomstige diamantmuseum. Kennis, die op de beroemde woorden van Marilyn Monroe alludeerde, hoopt dat toeristen massaal de weg zullen vinden naar het museum DIVA, de versmelting tussen het vroegere Diamant- en Zilvermuseum dat eind dit jaar achter het stadhuis in Antwerpen de deuren opent.


"Deze samenwerking is belangrijk voor de diamanthandel, voor Antwerpen én haar bezoekers", zegt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed. "DIVA zal in het voorjaar van 2018 een aantal van haar meest briljante objecten tentoonstellen op twee locaties in China. Eerst is Shanghai aan de beurt, later volgt Shenzhen. DIVA en SDE hebben ook afgesproken om samen grote internationale tentoonstellingen te organiseren, die zullen worden gepresenteerd in beide landen." (BJS)