Dertig containers vallen van binnenschip in Schelde

Scheepvaartverkeer van en naar Antwerpse haven stilgelegd

Een binnenschip verloor dertig containers ter hoogte van de Noordzeeterminal van havenbedrijf PSA.
RV Een binnenschip verloor dertig containers ter hoogte van de Noordzeeterminal van havenbedrijf PSA.

Aan de Noordzeeterminal in de Antwerpse haven is zaterdagmiddag een ongeval gebeurd met een binnenschip. Het schip verloor door onbekende omstandigheden een dertigtal containers. De kisten kwamen in de Schelde terecht en dreven af naar de vaargeul.

Woordvoerster Nathalie Van Impe van het Antwerpse Havenbedrijf: “Er geldt voorlopig een op- en afvaartverbod op de Schelde. Het scheepvaartverkeer ligt dus stil.  De containers moeten eerst uit de vaargeul worden verwijderd.  Voorlopig wijst niets erop dat de containers schadelijke stoffen bevatten.”

Een vloot van sleepboten is ter plaatse en takelt de drijvende containers terug naar de kant. Die interventie is volop bezig. De containers zijn vanop de Scheldedijken nauwelijks te zien. Het incident gebeurde net voorbij de bocht van de Zandvlietsluis, aan de kades van havenbedrijf PSA. 

De oorzaak van het incident is nog niet bekend. Woordvoerster Nathalie Van Impe: “Eerste zorg is de vaargeul vrijmaken. Daarna kan het onderzoek beginnen met de ondervraging van de kapitein van het binnenschip.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.