De Waterbus defect na botsing tegen wrakstuk

De pendelboot tussen Antwerpen, Kruibeke en Hemiksem lag gisteren in panne. Gisterenavond werd de waterbus op het droge gehaald om te repareren. In het beste geval is De Waterbus vandaag terug beschikbaar.

Maandag werd een lastige dag voor De Waterbus. "Midden op de Schelde zijn we tegen een wrakstuk dat dieper in het water lag gevaren", vertelt Anouar Sighaoui van uitbater Aqualiner. "Dat gaf een flinke klap en rilling over de boot. Er waren geen veiligheidsrisico's, maar het roer was geraakt. Daardoor konden we niet langer op volle snelheid varen. We hebben getracht om de dienstregeling uit te varen, maar op een bepaald moment moesten we beslissen om er mee te stoppen. Vroeger dan anders zijn we uit de vaart gegaan."


De pendelboot werd gisterenavond rond 20 uur helemaal uit het water getild. "Onze techniekers hebben tot na middernacht gewerkt om de schade te herstellen en om een groot onderhoud uit te voeren, want daar was de laatste maanden geen tijd voor", zegt Sighaoui "Als dat volgens plan verloopt, zal De Waterbus vandaag kunnen varen zoals gepland."


Aqualiner maakt ook werk van een reservebus, zodat er bij eventuele pannes snel een oplossing voor de gebruikers is. "We voeren ook gesprekken met een ontwikkelaar voor een app die in de toekomst als communicatiemiddel zal gebruikt worden", gaat Anouar Sighaoui verder. "We willen die app op korte termijn lanceren."


Ten laatste midden oktober is er een uitbreiding gepland met een tweede boot, zodat De Waterbus elk half uur uitvaart.


(KAV)