CD&V wil veerboot voorgoed laten varen

"Laat het veer tussen het Steen en de Zeescouts op Linkeroever ook na de herstellingen van de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) permanent varen." Dat is de boodschap van Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V). "Volgens officiële tellingen hebben bijna 150.000 fietsers en voetgangers zich van januari tot mei laten overzetten."


De Vlaamse overheid legde het veer vorig jaar in om de herstellingen aan de roltrappen en liften van de Sint-Annatunnel op te vangen. Het succes is groot. Alleen al op de dag van de Antwerp 10 Miles (22 april) maakten bijna 14.000 mensen er gebruik van. Er werd zelfs een tweede veer ingezet.


De tijdwinst is groot: op zes minuten ben je aan de overkant. Orry Van de Wauwer wijst op de geregelde defecten in de voetgangers- en fietserstunnel. "Het veer is gratis, toegankelijk voor iedereen en is vooral voor fietsers zeer handig." CD&V-districtskandidaat Dirk Vanlommel vraagt daarnaast een extra halte voor buslijn 36 en een bijkomend Velostation op Linkeroever.


De Vlaamse overheid houdt de veerboot sowieso nog tot volgend jaar in bedrijf. (PHT)