Bouwvakkers in spe helpen bij bouw passerelle Schijnpoort

De jongeren bij de proefbekisting
Laenen De jongeren bij de proefbekisting
Jongeren van het deeltijds onderwijs in Antwerpen trokken vandaag richting Schijnpoort om er praktijkervaring op te doen en kennis te maken met de nieuwste bouwtechnieken. Op die manier moeten onderwijs en de arbeidsmarkt naar elkaar toegroeien zodat elke jongere kansen heeft op een job later.

Aan het kruispunt Schijnpoortweg-Noordersingel wordt volop gewerkt aan de passerelle die voetgangers en fietsers veilig naar het Sportpaleis moet leiden. Op dit moment is er nog niets van te zien en wordt er volop aan de ruwbouw gewerkt. Een ideaal moment voor de leerlingen van verschillende deeltijdse scholen om eens te komen proeven van de werksfeer en meteen ook kennis te maken met de nieuwste bouwtechnieken. Vandaag kwam de bekisting aan de beurt. Dat is een tijdelijk aangebrachte mal waarin beton wordt gestort. De mal houdt het beton en doorgaans ook de wapening op zijn plaats tijdens het storten en uitharden.

“Bekisting is een fundamenteel proces in de bouw. Maar de scholen kunnen dat materiaal niet aanleveren. Dankzij deze momenten kunnen onze leerlingen zelf aan de slag met de nieuwste materialen en kunnen ze meteen hun kennis bijschaven”, vertelt Kris Lootens van Talentwerf. 

Alvorens de jongeren hun werkplunje aantrokken, kregen ze eerst een uitgebreide briefing van de werfleider. Ze kregen instructies rond veiligheid op een werf, mochten tot in detail zien wat er juist gebouwd wordt en kregen wat uitleg over de materialen. Nadien mochten ze doen waar deze leerlingen goed in zijn: de handen uit de mouwen steken. Een proefbekisting stond klaar en na wat informatie mochten ze die uit elkaar halen om nadien zelf volledig terug op te bouwen. En dat onder een stralende zon en blauwe hemel. 

De jongeren kregen eerst nog wat uitleg bij de proefbekisting
Laenen De jongeren kregen eerst nog wat uitleg bij de proefbekisting
Nadien mochten ze zelf aan de slag
Laenen Nadien mochten ze zelf aan de slag
Een toekomstbeeld van de passerelle aan Schijnpoort.
RV Een toekomstbeeld van de passerelle aan Schijnpoort.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.