Bengaals vuur en gezangen in Kinepolis

LUK WYNS STELT ZIJN KAMPIOENENFILM VOOR AAN 4.500 ANTWERPSUPPORTERS

De Bosuil was voor één avond verhuisd naar de Metropolis, of zo leek het toch.
Klaas De Scheirder De Bosuil was voor één avond verhuisd naar de Metropolis, of zo leek het toch.
De Kinepolis in Antwerpen is wel vaker het decor voor een filmpremière, maar zelden wordt de cast met gezangen en Bengaals vuur onthaald. Tenzij het om 'Take us Home' gaat, een film over Royal Antwerp FC van acteur-regisseur Luk Wyns.

Een zevenhonderdtal Antwerpsupporters tekenden gisteravond present om de kampioenenploeg te ontvangen die The Great Old opnieuw naar de hoogste klasse bracht. Luk Wyns liet zich overrompelen door zoveel enthousiasme. "Het is gewoon fantastisch. Man man man," meer kreeg de anders zo vlotte babbelaar er niet uit.

Van jong tot oud, iedereen was enthousiast over 'Take us Home'.
Klaas De Scheirder Van jong tot oud, iedereen was enthousiast over 'Take us Home'.

Paarse vlag

Dé grote held blijft natuurlijk ex-coach Wim De Decker, die de ploeg na woelige tijden terug naar 1A bracht. "Wim De Decker is a red, he is a red, he hates Beerschot," scandeerden de supporters toen hij de rode loper betrad.


De Kinepolis werd even omgedoopt tot de Bosuil. Even was er verwarring onder de supporters toen nietsvermoedende meisjes een paarse vlag aan het balkon hingen.In zaal vijf speelde een film over de Lions International en laat die net paars als clubkleur hebben. Zo plots als die vlag verscheen, werd ze ook weer weggenomen. 24 zalen en 4.500 supporters kwamen de film 'Take us Home" bekijken. Met een interval van vijf minuten begon elke vertoning. Wyns en protagonisten Tuur Dierckx, Wim De Decker en Geoffry Hairemans trokken onder begeleiding van presentator Kobe Ilsen van zaal naar zaal voor een korte inleiding.


Grappenmaker en onelinerkoning Hairemans liet het over zich heen komen. De eerste keer een staande ovatie krijgen is heel bijzonder, zei hij voor een bomvolle zaal. Maar bij het betreden van de tweede zaal vroeg Kobe "Hoe het voelde om in een kolkende cinemazaal ontvangen te worden?" waarop Geoffrey nuchter antwoordt: "Het is de tweede keer hé. Hiernet werden we ook zo ontvangen."

Regisseur Luk Wyns en zijn vrouw werden als filmsterren onthaald.
Klaas De Scheirder Regisseur Luk Wyns en zijn vrouw werden als filmsterren onthaald.

Beslissende penalty

De sfeer in de zalen wisselde. Gejuich, ijzige stiltes en hier en daar een traantje. Hoewel de uitkomst gekend is, vreesden supporters dat Hairemans alsnog de beslissende penalty zou missen tegen Lommel. Maar ook deze ging er gewoon in en Antwerp won ook in de film de twee kampioenenmatchen tegen Roeselare. De supporters keurden de film unaniem goed.


"Een nieuw hoogtepunt in het bestaan van onze club," zei de ene, "We love you, Luk," zei de andere.


4.500 mensen keerde erg gelukkig terug, misschien naar huis, maar nog waarschijnlijker doken ze met hun rood-witte sjaal de nacht in.

Snel een selfie met kampioenenmaker Geoffry Hairemans.
Klaas De Scheirder Snel een selfie met kampioenenmaker Geoffry Hairemans.
Ook Guido Belcanto en zoon Toby waren van de partij.
Klaas De Scheirder Ook Guido Belcanto en zoon Toby waren van de partij.