BelRoy's pakt uit met zes eigen dranken

Dieter en Ben stellen trots hun nieuwe dranken voor.
Foto Klaas De Scheirder Dieter en Ben stellen trots hun nieuwe dranken voor.
Uit BelRoy's Bijou, al anderhalf jaar een van Antwerpens mooiste cocktailbars, is een nieuw drankenmerk geboren.

Oprichters Ben Belmans en Dieter Van Roy lanceren onder de naam BelRoy's, bartenders & distillers, zes eigen sterke dranken. "We zijn vertrokken vanuit het standpunt van de bartender. We zijn als barmannen constant bezig met het uitwerken van het juiste smaakprofiel voor iedere klant. Dat hebben we nu in eigen uitgepuurde producten gegoten. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een productie waar we 100% controle over hebben", zegt Ben. "We hebben een london dry gin met 14 botanicals erin verwerkt. Complex en speels en geschikt om puur of als cocktail te drinken. Belroy's vodka wordt gedistilleerd uit Franse tarwe en aromatische Belgische rogge, die geeft karakter met citrus-, peper- en graantoetsen. Onze rum is een blend van jonge en vijf jaar oude Trinidad rum met een kraktervolle high ester pot rum uit Jamaica."


Minder evident, maar nu al populair in diverse Antwerpse topbars en restaurants zijn de aged cocktails op fles. "Door de combinaties enkele maanden op vat te rijpen, worden de smaken beter verweven.", zegt Ben. "De Vesper Martini, een James Bond' favoriet met Belroy's Vodka, Belroy's Dry Gin huwt met Kina Vermouth. Voor de zoetebekken kan de Belroy's El Presidente verleiden: Belroy's Rum, vermouth, dry curaçao en granaatappel zorgen voor een combinatie van vers tropisch fruit, citrus, vanille en marsepein". De flessen zijn te vinden bij de betere slijterij of bij Belroy's Bijou in de Graaf van Egmontstraat.


(DILA)