Baby's genieten in eigen jacuzzi

Mama Judith Jacobs bij haar baby Lio in de doorzichtige babyjacuzzi.
Klaas De Scheirder Mama Judith Jacobs bij haar baby Lio in de doorzichtige babyjacuzzi.
Een wellness voor baby's, het lijkt misschien een gek idee maar niet voor Chiara Van Hirtum. Ze opende een 'babyspa' in Berchem.

Bij Chiara's Baby Spa kunnen baby's in een drijfband ronddartelen in een speciale doorzichtige jacuzzi. Nadien krijgen de baby's een babymassage, wat goed zou zijn voor de spijsvertering. De ouders geven zelf de massage, met instructies van Chiara.


Chiara begon met de spa omdat ze zelf een echte waterrat is. "Ik heb 10 jaar aan competitiezwemmen gedaan en gaf ook zwemlessen. Ik wilde mijn eigen kindje al vroeg aan water laten wennen, maar chloor is niet zo gezond voor baby's en het zwembadwater vinden ze ook vaak te koud. Daarom besloot ik zelf met deze babyjacuzzi te beginnen." De baby krijgt een zwempamper om en dobbert maximum een halfuurtje in een drijfband in het warme water. De ouders staan aan de rand van het bad om hun kind aan te moedigen. "Baby's bewegen te weinig. Dit is de perfecte stimulans. Ze hebben volledige bewegingsvrijheid en ze rusten met hun kin op de band. Bovendien versterkt het de band tussen ouder en kind." Een sessie van een uurtje, met massage en jacuzzi kost ongeveer 55 euro. Chiara begon een maand geleden met haar 'Baby Spa' aan de Diksmuidelaan. (DILA)

Baby Matin kraait van plezier in de jacuzzi.
Klaas De Scheirder Baby Matin kraait van plezier in de jacuzzi.