Antwerpse sp.a verenigd en strijdlustig: “We staan er weer”

Yasmine Kherbache blikte strijdlustig vooruit naar de verkiezingen op 26 mei.
Klaas De Scheirder Yasmine Kherbache blikte strijdlustig vooruit naar de verkiezingen op 26 mei.
Drie weken na het spannende ledencongres dat besliste over deelname aan het Antwerps bestuur, was er op de nieuwjaarsreceptie van sp.a geen vuiltje meer aan de lucht. De strijdlust is er wél. “De sossen die de schuld kregen van alles, staan er weer”, zei Yasmine Kherbache. Zij trekt de Kamerlijst bij de verkiezingen in mei.

Geen Jinnih Beels zaterdag. De kersverse schepen van Onderwijs en Jeugd gaf ziekjes verstek voor de receptie. Ook gemeenteraadslid Güler Turan was er niet. Twee andere tegenstemmers van het bestuursakkoord – Hicham El Mzairh en Karim Bachar – waren wel present.

Lokaal voorzitter Tom Meeuws kwam de leden aanvuren na een bezoek aan de kapper. “Een kapper met Iraakse roots. Ook hém moest ik uitleggen waarom onze partij nodig is in het nieuwe bestuur. Voor de rest ga ik er niets meer over zeggen. We hebben in december een fantastisch congres gehad.”

De stad weer socialer en rechtvaardiger maken: dat is volgens Yasmine Kherbache de opdracht. “Ik heb alle begrip voor de twijfels van militanten. Maar als men mij vraagt of het zal gáán met Bart De Wever, zeg ik volmondig ‘ja’. We zullen voor concrete resultaten zorgen.”

Kherbache keek vooruit naar de federale en Vlaamse verkiezingen. Ze wees op de gele hesjes en de jongeren die spijbelen voor het klimaat. “De mensen komen op straat omdat ze het beu zijn. De sociale afbraakpolitiek: genoeg ermee. We gaan keihard campagne voeren. Op 26 mei zal men kunnen zeggen: de sossen zijn terug.”

Acht sp.a’ers die prominente plaatsen innemen op de lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen: Hicham El Mzairh, Ben Segers, Karim Bachar, Maya Detiège, Yasmine Kherbache, Jan Bertels, Hannes Anaf en Stephanie Vanden Eede.
Klaas De Scheirder Acht sp.a’ers die prominente plaatsen innemen op de lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen: Hicham El Mzairh, Ben Segers, Karim Bachar, Maya Detiège, Yasmine Kherbache, Jan Bertels, Hannes Anaf en Stephanie Vanden Eede.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.