Antwerpse luchthaven onthult zijn ‘Wall of Fame’

Antwerp Airport heeft nu ook een ‘Wall of Fame’ opgedragen aan vijf mensen die  zich door de decennia heen hebben ingezet voor het behoud van de luchthaven.
Klaas De Scheirder Antwerp Airport heeft nu ook een ‘Wall of Fame’ opgedragen aan vijf mensen die zich door de decennia heen hebben ingezet voor het behoud van de luchthaven.
Antwerp Airport heeft nu ook een ‘Wall of Fame’. Vijf mensen die de voorbije decennia het verschil hebben gemaakt voor de luchthaven van Deurne zijn nu vereeuwigd op een koperen gedenkplaat nabij de ingang.

Twee van de vijf zijn helaas overleden: luchtvaartpionier Freddy Van Gaever (1938-2017) zal vooral worden herinnerd als de oprichter van VLM. Christian Heinzmann (1953-2018) was dan weer topman van VLM én bij verschillende andere maatschappijen.

Danny Cabooter, Staf De Lie en Freddy Michiels waren er vrijdag bij de inhuldiging gelukkig nog wel bij. Cabooter stichtte mee het schitterende Stampe & Vertongen Museum op de luchthaven. Nog beter bekend is hij wellicht als bezieler van de jaarlijkse Stampe Fly In-happening.

Staf De Lie (83) maakte carrière bij De Standaard/Het Nieuwsblad en had een uitgesproken interesse in de luchthaven. Hij schrijft nog steeds.

Freddy Michiels (76) is een gewaardeerd journalist en auteur van vele boeken. Zijn boek ‘Antwerp Airport Revival’ is een ode aan de luchthaven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Van Damme

    Hoe is het mogelijk en Jos Ghoos ? Luchthaven commandant gedurende 30 jaar van Antwerpen die ook een gewaardeerd boek heeft geschreven, en dagelijkse strijd heeft gevoerd. Dankzij hem bestaat de luchthaven nog .