Antwerpse Eilandje krijgt eigen wijkteam

Het nieuwe wijkteam van het Eilandje.
Lokale Politie Antwerpen Het nieuwe wijkteam van het Eilandje.

Vanaf 1 januari krijgt de Antwerpse wijk Eilandje een eigen, nieuw wijkteam. “Zo spelen we in op de ontwikkeling van het Eilandje tot een drukke woonwijk met heel wat horeca en verschillende toeristische trekpleisters”, aldus de politie.

Het nieuwe wijkteam bestaat uit één hoofdinspecteur, vijf inspecteurs en twee agenten. Het team zal deel uitmaken van de regio West (historische binnenstad en het Zuid) en opereren vanuit het politiekantoor aan de Oudaan. Tot nu toe maakte de wijkwerking op het Eilandje deel uit van de regio Noord (Merksem, Ekeren, Luchtbal, Berendrecht-Zandvliet-Lillo) en werkten ze op het kantoor aan de Noorderlaan.

Met de oprichting van een nieuw wijkteam wil de Antwerpse politie inspelen op de ontwikkeling van het Eilandje tot een drukke woonwijk met heel wat horeca en verschillende toeristische trekpleisters. 

“De voorbije jaren ontwikkelde het Eilandje zich van uitloper van de haven tot een bruisende, hedendaagse woonwijk met een breed horeca-aanbod, heel wat evenementen en verschillende toeristische trekpleisters. Het is om aan die evolutie tegemoet te komen dat een nieuw wijkteam voor de buurt is opgericht”, zegt woordvoerder Willem Migom.

De wijkwerking van de Luchtbal wordt toegevoegd aan het wijkteam van Merksem en verhuist van de Noorderlaan naar het kantoor aan de Borrewaterstraat in Merksem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.